kennisbank voor pleziervaart
         en scheepvaarthistorie
 
 

Ondersteun Vaartips Nederland

 

Doelgroep interessant?

Vaartips Nederland (vaartips.nl) ging in 1998 online als een non-profit initiatief van schipper Cees. De oorsprong ligt in 1995 toen de site Watersport met de motorboot bij telefoonprovider XS4ALL werd geopend. De site ging over beschrijving van vaarroutes die de schipper had gevaren. Inmiddels een kennisbank voor pleziervaart en scheepvaarthistorie met 429 webpagina's. Slechts weinig "punt nl' (.nl) site's uit die tijd bestaan nog. Voor een particuliere Nederlandstalige site met een wat oudere doelgroep is het bezoek overweldigend. Google Analytics laat realtime op vrijwel elk 24/7 moment actieve gebruikers zien en de zevendaagse summary van statcounter geeft bij "All Data" vanaf november 2005 meer dan 4,5 miljoen unique visitors en 11 miljoen pageviews.

Begin 2017 is vaartips.nl opgenomen in de collectie webarchief van de Koninklijke Bibliotheek. (Nationale bibliotheek van Nederland). De KB archiveert sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. In de selectie ligt de nadruk op Nederlandse taal, cultuur, geschiedenis, maatschappelijke relevantie en populariteit.

Online marketing.

Daarom is vaartips gestopt met het gratis verwijzen naar bedrijven en commerciŽle instellingen. Vraag niet om kosteloze samenwerking of linkruil, want het credo is: "voor wat, hoort wat". U wordt sponsor. Uw donatie is een welkome bijdrage in de kosten van beheer, dure hosting (veel traffic) en onderhoud. Geen garantie voor kliks, maar wel voor meer naamsbekendheid en vindbaarheid. U maakt uw wens kenbaar. Een banner/logo op de openingspagina onder "Vaartips wordt ondersteund door:" of als sponsor van een subpagina (slug na "/") met de voetnoot "Deze pagina wordt gesponsord door:" Zie de lijst van meest bezochte pagina's. Wellicht overbodig: Adblockers hebben er geen vat op.
Voor SEO's is de slug van belang voor vindbaarheid in zoekmachines. Bij een "zoek" verwijzen crawlers meestal rechtstreeks naar een subpagina.

 

Voorwaarden en tarief

- De schipper moet achter uw bedrijf of organisatie kunnen staan en hanteert geen tarieven.
- U, of uw SEO bepaalt zelf de hoogte van uw bijdrage en doet een redelijk voorstel. Niet vragen, maar doen.
- We worden het wel eens. Een verbintenis wordt aangegaan voor een jaar.
- De schipper kan als particulier niet factureren. Uw donatie is een schenking.

N.B. Wanneer uw administratie daar geen raad mee weet is het nutteloos te reageren.
 

 

Waar volk is is nering zei oude Tjerk en reed zijn zuurkraam in de kerk.

 

contact