kennisbank voor pleziervaart
         en scheepvaarthistorie
 
 

Ondersteun Vaartips Nederland

 

Doelgroep interessant?

Vaartips Nederland (vaartips.nl) ging in 1998 online als een non-profit initiatief van schipper Cees met aanvankelijk alleen beschrijving van vaarroutes. Vandaar de naam. Inmiddels een kennisbank voor pleziervaart en scheepvaarthistorie met 429 webpagina's. Voor een particuliere Nederlandstalige site met een wat oudere kapitaalkrachtige doelgroep is het aantal pageviews overweldigend. Slechts weinig "punt nl' (.nl) site's uit die tijd bestaan nog. Momenteel (2018 - 2019) wordt vaartips maandelijks zo'n 18.000 keer bezocht. Google Analytics laat realtime op elk 24/7 moment actieve gebruikers zien.

Begin 2017 is vaartips.nl opgenomen in de collectie webarchief van de Koninklijke Bibliotheek. (Nationale bibliotheek van Nederland)
In de selectie ligt de nadruk op Nederlandse taal, cultuur, geschiedenis, maatschappelijke relevantie en populariteit.

Stand van zaken op 2 januari 2019.

Totalen vanaf  eind 2005:

 

 

Online marketing.

Daarom is vaartips gestopt met het gratis verwijzen naar bedrijven en commerciŽle instellingen. Vraag niet om kosteloze samenwerking of linkruil, want het credo is: "voor wat, hoort wat". U wordt sponsor. Uw donatie is een welkome bijdrage in de kosten van facilitering, beheer en onderhoud. Geen garantie voor kliks, maar wel voor meer naamsbekendheid en vindbaarheid. U maakt uw wens kenbaar. Een banner/logo op de openingspagina onder Vaartips wordt ondersteund door: of als tekstlink "Deze pagina wordt gesponsord door:" onder een of meer onderliggende pagina's die het meest via een zoekopdracht rechtstreeks bezocht worden. Google maakt in ranking (naamsbekendheid) geen onderscheid tussen hoofd- en subpagina's.
Wellicht overbodig: Adblockers hebben er geen vat op.

 

Voorwaarden en tarief

- De schipper moet achter uw bedrijf of organisatie kunnen staan en hanteert geen tarieven.
- U, of uw SEO bepaalt zelf de hoogte van uw bijdrage en doet een redelijk voorstel. Niet vragen, maar doen ;-)
- We worden het wel eens. Een verbintenis wordt aangegaan voor een jaar.
- De schipper kan als particulier niet factureren. Uw donatie is een schenking.
- Als uw administratie geen raad weet met een schenking is het nutteloos te reageren.

 

 


 

Waar volk is is nering zei oude Tjerk en reed zijn zuurkraam in de kerk.

 

contact