kennisbank voor pleziervaart
         en scheepvaarthistorie
 
 

Ondersteun Vaartips Nederland

 

Doelgroep interessant?

Vaartips Nederland (vaartips.nl) ging in 1998 online als een non-profit initiatief van schipper Cees. De oorsprong ligt in 1995 toen de site Watersport met de motorboot bij telefoonprovider XS4ALL werd geopend. De site ging over beschrijving van vaarroutes die de schipper had gevaren. Inmiddels een kennisbank voor pleziervaart en scheepvaarthistorie met 429 webpagina's. Slechts weinig "punt nl' (.nl) site's uit die tijd bestaan nog. Voor een particuliere Nederlandstalige site met een wat oudere doelgroep is het bezoek overweldigend. Google Analytics laat realtime op vrijwel elk 24/7 moment meerdere actieve gebruikers zien.

bezoek per maand  Webalizer: Usage Statistics for Vaartips.nl. Summery by Month. Generated 3 okt 2020.

Begin 2017 is vaartips.nl opgenomen in de collectie webarchief van de Koninklijke Bibliotheek. (Nationale bibliotheek van Nederland). De KB archiveert sinds 2007 de belangrijkste websites van Nederland. In de selectie ligt de nadruk op Nederlandse taal, cultuur, geschiedenis, maatschappelijke relevantie en populariteit.

Online marketing.

Daarom is vaartips gestopt met het gratis verwijzen naar bedrijven en commerciŽle instellingen. Vraag niet om kosteloze samenwerking of linkruil, want het credo is: "quid pro quo" (voor wat, hoort wat). U wordt sponsor. Uw donatie is een welkome bijdrage in de kosten van beheer, dure hosting (beveiligde site met veel traffic) en onderhoud. Geen garantie voor kliks, maar wel voor meer naamsbekendheid en vindbaarheid. U maakt uw wens kenbaar. Een banner/logo op de openingspagina onder "Vaartips wordt ondersteund door:" of als sponsor van een subpagina (slug na "/") met de voetnoot "Deze pagina wordt gesponsord door" Zie de lijst van meest bezochte pagina's. Wellicht overbodig: Adblockers hebben er geen vat op.
Voor SEO's is de slug van belang voor vindbaarheid in zoekmachines. Bij een "zoek" verwijzen crawlers meestal rechtstreeks naar een subpagina.

De dure methode.

Het instappakket van Google Ads (Google Ads Basic) geeft landelijke dekking voor een startbedrag van 300 euro en maandelijks terugkerende beheerskosten van 200 euro. Je site wordt dan bij een gevonden zoek in 4 advertentiegroepen met 8 advertenties onder het kopje Advertentie bovenaan geplaatst. Let wel: dit kost je na het startbedrag 2400 euro per jaar. Het zal wel werken, maar bedenk wel dat ervaren "Googleleers" verder browsen.

Het Vaartips alternatief: voorwaarden en tarief

- De schipper moet achter uw bedrijf of organisatie kunnen staan en hanteert geen tarieven.
- U, of uw SEO bepaalt zelf de hoogte van uw bijdrage en doet een redelijk voorstel. Niet vragen, maar doen.
- We worden het wel eens. Een verbintenis wordt aangegaan voor een jaar.
- De schipper kan als particulier niet factureren. Uw donatie is een schenking.

 

 

Waar volk is is nering zei oude Tjerk en reed zijn zuurkraam in de kerk.

 

contact