kennisbank voor pleziervaart
         en scheepvaarthistorie
 
 

Ondersteun Vaartips Nederland

 

Doelgroep interessant?

Vaartips Nederland (vaartips.nl) ging in 1998 online als een non-profit initiatief van schipper Cees met aanvankelijk alleen beschrijving van vaarroutes. Vandaar de naam. Inmiddels een kennisbank voor pleziervaart en scheepvaarthistorie met 450 webpagina's. Voor een particuliere Nederlandstalige site met een wat oudere doelgroep is het aantal pageviews overweldigend. Slechts weinig "punt nl' (.nl) site's uit die tijd bestaan nog. Vanaf november 2005, het begin van telling bij StatCounter, is meer dan 11 miljoen keer (jawel) een pagina van vaartips.nl aangeklikt. Van de acht jaar daarvoor zijn geen gegevens beschikbaar. Veel onderliggende pagina's worden via een zoek op Google rechtstreeks bezocht.
Google Analytics laat realtime op elk willekeurig moment (24/7) actieve gebruikers zien.

Begin 2017 is Vaartips opgenomen in de collectie webarchief van de Koninklijke Bibliotheek. (Nationale bibliotheek van Nederland)
In de selectie ligt de nadruk op Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis. De KB kijkt bij selectie ook naar maatschappelijke relevantie en populariteit.

Stand van zaken op 1 maart 2018.

Totalen vanaf november 2005:

 

Zakelijke sites en sponsoring.

Daarom is vaartips gestopt met het gratis verwijzen naar bedrijven en commerciŽle instellingen. Vraag niet om kosteloze samenwerking of linkruil, want het credo is: "voor wat, hoort wat". U wordt sponsor. Uw donatie is een welkome bijdrage in de kosten van facilitering, beheer en onderhoud. Geen garantie voor kliks, maar wel voor meer naamsbekendheid.

 

Voorwaarden en tarief...

Een verbintenis wordt aangegaan voor minimaal een jaar. De schipper moet achter uw bedrijf of organisatie kunnen staan en hanteert geen tarieven.
U, of uw SEO doet een redelijk voorstel. De schipper kan als particulier niet factureren. Uw donatie is een niet aftrekbare schenking. U maakt uw wens kenbaar. Een banner/logo op de openingspagina onder Vaartips wordt ondersteund door: of als tekstlink Deze pagina wordt gesponsord door: (voorbeeld) onder een of meer onderliggende pagina's die via een zoekopdracht rechtstreeks bezocht worden. Adblockers hebben er geen vat op.


 

Waar volk is is nering zei oude Tjerk en reed zijn zuurkraam in de kerk.

 

contact